Een theorie-examen voor rijbewijs B

🚗 Rijbewijs B en BE

🔄 Ondersteuning terugkommoment

✅ Begeleiders vormingsmoment

Het theorie-examen voor het rijbewijs B is de eerste stap om je rijbewijs te halen. Je kan dit examen afleggen vanaf de leeftijd van 17 jaar in een examencentrum naar keuze. Je kan een theorie-examen voor het rijbewijs B twee keer afleggen zonder probleem. Ben je na de tweede keer niet geslaagd, dan moet je verplicht 12 uur les volgen om de theorie te leren. Het is dus heel belangrijk dat je goed studeert voor je rijbewijs. Bij Rijschool Otto in Turnhout helpen we je graag op weg!

 

Heb je vragen over het theorie-examen?

Contact opnemen

Hoe studeer je voor het theorie-examen voor het rijbewijs B?

Het is mogelijk om het theorie-examen voor rijbewijs B maximaal twee keer af te leggen zonder consequenties. Dit examen omvat 50 multiplechoicevragen, waarbij je voor een succesvol resultaat op ten minste 41 vragen correct moet antwoorden. Een verkeerd antwoord kost je ÊÊn punt, terwijl voor ernstige overtredingen van de derde of vierde graad je direct vijf punten kwijtraakt. Daarom is grondige voorbereiding essentieel voordat je het examen aflegt. Indien je na twee pogingen nog niet geslaagd bent, is het volgen van 12 uur theorieles verplicht om de stof volledig te beheersen. Rijschool Otto in Turnhout biedt diverse theoriecursussen voor rijbewijs B aan. Bij onze rijschool kan je op meerdere manieren de theorie eigen maken:

  • In een groepssetting kun je onder leiding van een teamlid lessen volgen en oefeningen doen samen met andere studenten.
  • Er zijn ook individuele lessen beschikbaar voor degenen die de voorkeur geven aan leren buiten een groepscontext, geleid door een van onze instructeurs.
  • Voor zelfstudie bieden we een online cursuspakket aan dat je thuis in je eigen tempo kunt doorwerken.
rijles2x

Contacteer ons voor theorielessen

Wie goed voorbereid naar het theorie-examen gaat zal ongetwijfeld met een glimlach en een voorlopig rijbewijs op zak weer naar buiten gaan. Na het theorie-examen kan je namelijk gaan voor het echte werk en starten met rijlessen. Wij hebben voor iedereen de ideale lessen in het aanbod. Schrijf je vandaag nog in en slaag voor het theorie-examen voor rijbewijs-B!

colImage22x
cta visual

Contacteer ons bij vragen

Wij hechten veel belang aan de mening en ervaring van onze leerlingen. Onze begeleiders staan altijd paraat om jouw vragen te beantwoorden! Heb jij vragen over een specifiek pakket, over onze rijschool, of wil je gewoon graag wat meer informatie? Misschien vind je het antwoord wel tussen onze veelgestelde vragen!  

CONTACTEER ONS

đŸ’Ĩ OTTO, jouw co-piloot đŸ’Ĩ

De erkende rijschool in jouw buurt!