Een theorie-examen voor het rijbewijs B

🚗 Rijbewijs B en BE

🔄 Ondersteuning terugkommoment

Gedreven begeleiders

Wie zijn of haar rijbewijs wilt halen moet beginnen bij de eerste stap: het theorie-examen voor het rijbewijs B. Je kan dit examen afleggen vanaf de leeftijd van 17 jaar in een examencentrum naar keuze. Het examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je minstens 41 vragen juist moet beantwoorden om te slagen. Bij een fout antwoord verlies je een punt, bij een overtreding van de derde of vierde graad verlies je meteen vijf punten. Het is dus belangrijk dat je goed studeert voordat je het examen aflegt.

 

Heb je vragen over het theorie-examen?

Contact opnemen

Hoe studeer je een theorie-examen voor het rijbewijs B?

Je kan een theorie-examen voor het rijbewijs B twee keer afleggen zonder probleem. Ben je na de tweede keer niet geslaagd, dan moet je verplicht 12 uur les volgen om de theorie te leren. Het is dus heel belangrijk dat je goed studeert voor je rijbewijs. Rijschool Otto in Turnhout voorziet verschillende theorielessen voor het rijbewijs B. Bij onze rijschool kan je je theoretisch examen op verschillende manieren instuderen:

  • In groep kan je les volgen en oefeningen maken samen met je medestudenten onder begeleiding van één van onze medewerkers.
  • We bieden ook privélessen aan voor wie niet graag les volgt in een grote groep. Ook hier wordt je opgeleid door iemand uit ons team.
  • Voor wie liever zelfstandig studeert is er ook een online lessenpakket om zelf thuis in te studeren.
rijles2x

Contacteer ons voor theorielessen

Wie goed voorbereid naar het theorie-examen gaat zal ongetwijfeld met een glimlach en een voorlopig rijbewijs op zak weer naar buiten gaan. Na het theorie-examen kan je namelijk gaan voor het echte werken en starten met rijlessen. Wil jij graag het examen voorbereiden in groep? Schrijf je dan in voor de groepslessen. Wil je liever één-op-één les krijgen? Ga dan voor  privélessen. Studeer je beter alleen? Kies dan voor het online lessenpakket.

colImage22x
cta visual

Contacteer ons bij vragen

Wij hechten veel belang aan de mening en ervaring van onze leerlingen. Onze begeleiders staan altijd paraat om jouw vragen te beantwoorden! Heb jij vragen over een specifiek pakket, over onze rijschool, of wil je gewoon graag wat meer informatie? Misschien vind je het antwoord wel tussen onze veelgestelde vragen!  

CONTACTEER ONS

💥 OTTO, jouw co-piloot 💥

De erkende rijschool in jouw buurt!