foto32x

Vormingsmoment

Een vormingsmoment van 3 uur bij onze rijschool in de Kempen helpt je als begeleider goed voorbereid aan de slag te gaan. Je krijgt praktische tips om het leer- en oefenproces met je leerling op een veilige en juiste manier aan te pakken. Het is geen test van je kennis van de wegcode! Een attest behalen van een verplicht vormingsmoment in Mol, Turnhout of Beerse is niet alleen een verrijking voor jouw kennis, maar ook een essentiële stap in het begeleidingsproces. Bij Rijschool Otto kan je terecht om je vormingsmoment tot een goed einde te brengen. Wij zijn namelijk erkend als organisatie die vormingsmomenten mag organiseren. Wil je je als bestuurder en begeleider voorbereiden op de praktische aspecten van rijden met de auto? Dan is ons vormingsmoment het ideale moment!

Kostprijs: 20 euro

Data en online aanmelden: Inschrijven

Nog vragen? Contact opnemen

Wat zijn de voorwaarden van een vormingsmoment voor begeleider?

Als begeleider tijdens het behalen van een voorlopig rijbewijs zijn de volgende voorwaarden van kracht:

  • Een aspirant-bestuurder die per 1 maart 2024 begint met een 'voorlopig rijbewijs met mentor', dient een mentor te hebben die een training van drie uur heeft afgerond bij een geaccrediteerde rijschool of instructeur.
  • Als mentor moet je dit trainingsmoment ten minste vijf maanden voor het praktische examen van de aspirant-bestuurder hebben bijgewoond, en het blijft tien jaar lang geldig. Jouw deelname aan dit trainingsmoment blijft eveneens tien jaar geldig.
  • Na deelname aan het trainingsmoment wordt jouw aanwezigheid vastgelegd in het databestand van de Vlaamse regering, waarna je een mentorcertificaat ontvangt van onze rijschool.

 

Hoe verloopt het vormingsmoment voor het rijbewijs B?

Dit attest van een vormingsmoment in de Kempen, bevestigt dat je als begeleider van een voorlopig rijbewijs over de nodige vaardigheden en kennis beschikt. Een vormingsmoment voor een begeleider volgen bij onze rijschool is niet alleen leerrijk, maar ook een verplichting om het begeleiden officieel te mogen uitvoeren. Het vormingsmoment is een interactieve sessie die ontworpen is om nieuwe bestuurders en hun begeleiders voor te bereiden op de praktische aspecten van het rijden. Deze sessie, die ongeveer 3 uur duurt, wordt geleid door een gecertificeerde instructeur en omvat zowel theoretische als praktische elementen. Het doel van het vormingsmoment is om een beter begrip te kweken van de verantwoordelijkheden die komen kijken bij rijlessen en een auto besturen. Het helpt ook bij het opbouwen van een positieve leeromgeving tussen jou als begeleider en je student, wat cruciaal is voor een effectieve rijopleiding.

 

Wat kun je verwachten tijdens het vormingsmoment om met de auto te leren rijden?

  • Theoretische instructie: je leert over de basisregels van de weg, risicoperceptie en het belang van een goede rijhouding.
  • Praktijkgerichte discussies: interactieve discussies over reële verkeerssituaties en hoe te reageren in verschillende omstandigheden.
  • Rol van de begeleider: richtlijnen en tips voor begeleiders om effectief te ondersteunen tijdens de rijopleiding.
  • Veiligheidsaspecten: focus op belangrijke veiligheidsaspecten zoals snelheidsbeheersing, afstand houden en het belang van aandacht op de weg.

 

Na het vormingsmoment

Na volledige deelname en het succesvol afronden van het vormingsmoment ontvang je een attest, wat noodzakelijk is om je rijexamen te kunnen afleggen. Dit attest wordt bewaard in je burgerprofiel.

 

Informeer naar onze werkwijze

Van theorie tot praktijk, wij kijken ernaar uit om je te begeleiden op deze spannende reis naar het behalen van je rijbewijs B.  Dit vormingsmoment is de sleutel tot succes voor zowel begeleider als leerling. Voor meer informatie of om je in te schrijven voor het vormingsmoment, neem gerust contact met ons op.

Waar?

3 locaties:

 

Turnhout - Vogelzang 3 bus 1

Beerse - Kapelweg 1

Mol - Hofstraat 80 bus 2

 

Sfeerbeelden

cta visual

Contacteer ons bij vragen

Wij hechten veel belang aan de mening en ervaring van onze leerlingen. Onze begeleiders staan altijd paraat om jouw vragen te beantwoorden! Heb jij vragen over een specifiek pakket, over onze rijschool, of wil je gewoon graag wat meer informatie? Misschien vind je het antwoord wel tussen onze veelgestelde vragen!  

CONTACTEER ONS

💥 OTTO, jouw co-piloot 💥

De erkende rijschool in jouw buurt!