foto32x

Vormingsmoment

Opleiding voor begeleiders

Een kandidaat-bestuurder die sinds 1 maart 2024 gestart is met een ‘voorlopig rijbewijs met begeleider’, moet een begeleider hebben die een opleiding van 3 uur heeft gevolgd bij een erkende rijschool of een erkende lesgever. Het vormingsmoment moet u als begeleider minstens 5 maanden voor het praktijkexamen van uw kandidaat-bestuurder gevolgd hebben en is 10 jaar geldig.

Het vormingsmoment van 3 uur bij onze rijschool helpt je als begeleider goed voorbereid aan de slag te gaan. Je krijgt praktische tips om het leer- en oefenproces met je leerling op een veilige en juiste manier aan te pakken. Het is geen test/examen van je kennis van de wegcode!

Je kan deze opleiding volgen in Mol, Turnhout of Beerse.   

 

Kostprijs: 20 euro

Data en online aanmelden: Inschrijven

Nog vragen? Contact opnemen

Hoe verloopt het vormingsmoment voor het rijbewijs B?

Het vormingsmoment is een interactieve sessie die ontworpen is om nieuwe bestuurders en hun begeleiders voor te bereiden op de praktische aspecten van het rijden. Deze sessie, die ongeveer 3 uur duurt, wordt geleid door een gecertificeerde instructeur en omvat zowel theoretische als praktische elementen. Het doel van het vormingsmoment is om een beter begrip te kweken van de verantwoordelijkheden die komen kijken bij rijlessen en een auto besturen. Het helpt ook bij het opbouwen van een positieve leeromgeving tussen jou als begeleider en je student, wat cruciaal is voor een effectieve rijopleiding.

 

Wat kun je verwachten tijdens het vormingsmoment om met de auto te leren rijden?

  • Theoretische instructie: je leert over de basisregels van de weg, risicoperceptie en het belang van een goede rijhouding.
  • Praktijkgerichte discussies: interactieve discussies over reële verkeerssituaties en hoe te reageren in verschillende omstandigheden.
  • Rol van de begeleider: richtlijnen en tips voor begeleiders om effectief te ondersteunen tijdens de rijopleiding.
  • Veiligheidsaspecten: focus op belangrijke veiligheidsaspecten zoals snelheidsbeheersing, afstand houden en het belang van aandacht op de weg.

Een vormingsmoment voor een begeleider volgen bij onze rijschool is niet alleen leerrijk, maar ook een verplichting om het begeleiden officieel te mogen uitvoeren.

 

Na het vormingsmoment

Na volledige deelname en het succesvol afronden van het vormingsmoment ontvang je een attest, wat noodzakelijk is om je rijexamen te kunnen afleggen. Dit attest wordt bewaard in je burgerprofiel.

 

Informeer naar onze werkwijze

Van theorie tot praktijk... wij kijken ernaar uit om je te begeleiden op deze spannende reis naar het behalen van je rijbewijs B.  Dit vormingsmoment is de sleutel tot succes voor zowel begeleider als leerling. Voor meer informatie of om je in te schrijven voor het vormingsmoment, neem gerust contact met ons op.

Waar?

Vormingsmoment op 3 locaties:

 

rijschool Otto Turnhout       Vogelzang 3 bus 1

rijschool Otto Beerse          Kapelweg 1

rijschool Otto Mol               Hofstraat 80 bus 2

 

Sfeerbeelden

cta visual

Contacteer ons bij vragen

Wij hechten veel belang aan de mening en ervaring van onze leerlingen. Onze begeleiders staan altijd paraat om jouw vragen te beantwoorden! Heb jij vragen over een specifiek pakket, over onze rijschool, of wil je gewoon graag wat meer informatie? Misschien vind je het antwoord wel tussen onze veelgestelde vragen!  

CONTACTEER ONS

💥 OTTO, jouw co-piloot 💥

De erkende rijschool in jouw buurt!