foto32x

Terugkommoment

Het terugkommoment voor het rijbewijs B is bedoeld voor beginnende bestuurders die net hun rijbewijs hebben behaald. Heb je eindelijk je rijbewijs in de hand? Dan ligt de wereld voor je open! Maar wist jij dat bij één op vijf ongevallen een beginnende autobestuurder betrokken is? En neen, dat ligt zeker niet alleen aan deze nieuwe chauffeurs. Zeg dat Rijschool Otto het gezegd heeft. Om dat aantal te doen dalen is er een terugkommoment toegevoegd aan de Vlaamse rijopleiding, zodat jij kan investeren in jouw eigen verkeersveiligheid. Jij krijgt in de eerste zes tot negen maanden na het behalen van je rijbewijs dus de kans om verder te groeien tot een bewuste, verantwoordelijke en veilige bestuurder. En dat zonder oordeel, examen of punten!

 

Schrijf je in 

Terugkommoment voor het rijbewijs B in Turnhout!

 

 

Hoe verloopt het terugkommoment voor het rijbewijs B

Het terugkommoment voor een rijbewijs B is een opleiding die bedoeld is om veilig en positief gedrag in het verkeer aan te moedigen. Klinkt het terugkommoment saai, of ben je bang dat je weer een theorie-examen zal moeten afleggen? Geen paniek, dat is het zeker niet! Het terugkommoment voor je rijbewijs duurt vier uur en bestaat uit verschillende interessante onderdelen waar je jezelf voor kan inschrijven. Wij sommen het verloop van het terugkommoment even voor jou op:

 • De opleiding gaat door in een groep van zes tot achttien personen.
 • U moet 15 minuten op voorhand aanwezig zijn voor de administratieve controle van je identiteitskaart en rijbewijs.  
 • Het terugkommoment start met een korte kennismaking.
 • Nadien volgen enkele interessante praktijkoefeningen op een afgesloten terrein.  Kan handgeschakeld of automatisch
 • Daarop volgt een reflecterend groepsgesprek over veiligheid in het verkeer.
 • We sluiten af met een samenvatting van de dag.

Praktische informatie: 

 • Het terugkommoment is verplicht! Het is niet hetzelfde als een rijles, het is een opleiding om van jou een verkeersbewuste bestuurder te maken.
 • Wanneer moet ik deze opleiding gevolgd hebben? 
  • Heb je jouw autorijbewijs gehaald, dan volg je het terugkommoment 6 maanden na het behalen van je rijbewijs (check de datum op je rijbewijs). 
  • Let op: je moet hebben deelgenomen voor de 9e maand na het behalen van je rijbewijs!
  • Binnen de eerste termijn waarin u het terugkommoment moet volgen, kunt u omwille van ziekte, vrijheidsbeneming, studie- en beroepsredenen in het buitenland uitstel vragen. Meer informatie vindt u op www.vlaanderen.be/terugkommoment. Er kan geen uitstel meer aangevraagd worden als uw eerste termijn verstreken is.
 • De opleiding kost 122 euro en betaal je bij reservatie op deze site.
 • Je ontvangt van ons een bevestigingsmail met alle verdere details (locatie, mee te brengen, tijdig aanwezig zijn, etc.)
 • Je vindt ook nog meer informatie over het terugkommoment op de brieven van de Vlaamse Overheid en/of op Mijn Burgerprofiel (tabblad Mobiliteit).

 

Heb je nog vragen over terugkommoment?

Contact opnemen

INSCHRIJVEN

Waar?

Het terugkommoment vindt plaats langs de E34 ter hoogte van Zierenbosstraat 2 (in de bocht) in Turnhout. Dit oefenterrein is speciaal ingericht voor het terugkommoment.

cta visual

Contacteer ons bij vragen

Wij hechten veel belang aan de mening en ervaring van onze leerlingen. Onze begeleiders staan altijd paraat om jouw vragen te beantwoorden! Heb jij vragen over een specifiek pakket, over onze rijschool, of wil je gewoon graag wat meer informatie? Misschien vind je het antwoord wel tussen onze veelgestelde vragen!  

CONTACTEER ONS

💥 OTTO, jouw co-piloot 💥

De erkende rijschool in jouw buurt!