foto32x

Terugkommoment

Het terugkommoment voor het rijbewijs B is bedoeld voor jonge bestuurders die net hun rijbewijs hebben behaald. Heb je eindelijk je rijbewijs in de hand? Dan ligt de wereld voor je open! Maar wist jij dat bij een op vijf ongevallen een jonge autobestuurder betrokken is? En neen, dat ligt zeker niet alleen aan de jonge chauffeurs. Zeg dat wij het gezegd hebben. Maar om dat aantal te doen dalen is er een terugkommoment toegevoegd aan de Vlaamse rijopleiding zodat jij kan investeren in jouw eigen verkeersveiligheid. Jij krijgt in de eerste zes tot negen maanden na het behalen van je rijbewijs dus de kans om verder te groeien tot een bewuste, verantwoordelijke en veilige bestuurder. En dat zonder oordeel, examen of punten!

 

Heb je vragen over terugkommomenten?

Contact opnemen

Hoe verloopt het terugkommoment voor het rijbewijs B

Het terugkommoment is een opleiding die bedoeld is om veilig en positief gedrag in het verkeer aan te moedigen. Klinkt het terugkommoment saai, of ben je bang dat je weer een theorie-examen zal moeten afleggen? Geen paniek, dat is het zeker niet! Het terugkommoment duurt ongeveer vier uur en bestaat uit verschillende interessante onderdelen. Wij sommen het verloop van het terugkommoment even voor jou op:

  • De opleiding gaat door in een groep van zes tot achttien personen.
  • Het terugkommoment start met een korte kennismaking.
  • Nadien volgen enkele interessante praktijkoefeningen op een afgesloten terrein.
  • Daarop volgt een reflecterend groepsgesprek over veiligheid in het verkeer.
  • Voor de liefhebbers is er ook een vrijblijvende uitwijkoefening. Hier hoef je niet aan deel te nemen, kijken mag ook!

Je kan het terugkommoment bij onze rijschool volgen in een handgeschakelde auto, een auto met automatische schakeling, een elektrische auto of een volledig aanpasbare auto (zoals eentje met bediening aan het stuur of met aangepaste pedalen).

INSCHRIJVEN

Waar?

Het terugkommoment vindt plaats langs de E34 ter hoogte van Zierenbosstraat 2 (in de bocht) in Turnhout. Dit oefenterrein is speciaal ingericht voor het terugkommoment.

Sfeerbeelden

cta visual

Contacteer ons bij vragen

Wij hechten veel belang aan de mening en ervaring van onze leerlingen. Onze begeleiders staan altijd paraat om jouw vragen te beantwoorden! Heb jij vragen over een specifiek pakket, over onze rijschool, of wil je gewoon graag wat meer informatie? Misschien vind je het antwoord wel tussen onze veelgestelde vragen!  

CONTACTEER ONS

💥 OTTO, jouw co-piloot 💥

De erkende rijschool in jouw buurt!